top of page

Styrelse

VD och styrelseledamot - Dr. Peter Falck

Peter är medgrundare till Cyclezyme och teknologie doktor i Bioteknik vid Lunds Universitet. Mångårig erfarenhet av att driva ett forskningsintensiva bolag. Styrkor inom IP strategier, forskning och utveckling av innovativa industriella processer.

Styrelseordförande - Fredrik Arrigucci

Fredrik Arrigucci är civilingenjör i Kemiteknik med fysik och teknologie doktor i Elektroteknik/Signaler och System från Chalmers. Han har erfarenhet inom optimering, reglering och simulering av industriella processer samt affärsutveckling inom processindustrin. Han har arbetat som konsult på företag som Solvina AB och ÅF, samt haft egna bolag. Sedan 2019 är han engagerad i affärsutveckling på Plantvision AB.

Styrelseledamot - Lotta Amsén

Lotta har en bred erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling, förändringsarbete och systematisk uppföljning av leverantörskedjor inom näringslivet. Har tidigare varit Hållbarhetsansvarig på Indiska Magasinet med övergripande ansvar för företagets hållbarhetsarbete och leverantörsled. Certifierad revisionsledare inom ISO 9001 och ISO 14001 samt van vid leverantörsbesök i riskländer, framförallt i Asien.

Teknikansvarig och styrelseledamot - Dr. Javier Linares-Pastén

Javier är medgrundare av Cyclezyme, vars IP är baserad på Javiers forskning. Docent i bioteknik och universitetslektor vid Tekniska Högskolan (LTH), Lunds universitet. Hans akademiska forskning handlar om utveckling av biokatalysatorer som kombinerar datormetoder och rekombinant teknologi. Hans huvudsakliga forskningsspår syftar till att utveckla biokatalysatorer för att återvinna syntetiska polymerer, inklusive plast och textilier.

Styrelseledamot -Martin Bengtsson

Martin Bengtsson har en bred erfarenhet inom utveckling, projektering och driftsättning av processanläggningar inom kemi, livsmedel och vattenrening. Han har utbildning inom bioteknik med inriktning mot livsmedel. Från och med 2021 driver han sin egen konsultverksamhet inom projektledning och produktutveckling.

bottom of page